Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Η εξαιρετικά δυσμενής συγκυρία, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και στη χώρα μας, καθιστά αναγκαία την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 28 Μαρτίου πανελλαδικής πορείας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η διαφύλαξη της υγείας και της ζωής όλων μας. Άλλωστε αυτά τα δύο υπέρτατα αγαθά υπερασπίζεται ο αγώνας μας για τη ματαίωση των σχεδίων κράτους και επενδυτών, που με γνώμονα το κέρδος καταδικάζουν την κοινωνία σε μαρασμό και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Οι κρίσιμες αυτές στιγμές αποδεικνύουν τις καταστροφικές επιλογές που συνειδητά ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, οι οποίες αντί να ενισχύουν τα δημόσια συστήματα υγείας και παιδείας, χρηματοδοτούν απλόχερα εταιρείες, επενδύσεις και εξοπλιστικά προγράμματα που γεννούν, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών και την κατάρρευση των οικοσυστημάτων.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί, ο αγώνας για ζωή, γη και ελευθερία δε σταματάει ποτέ. Μένουμε σε επαγρύπνηση για κάθε «αναπτυξιακό» μέτρο και όχι μόνο που οι κρατούντες θα επιχειρήσουν να περάσουν τώρα στην αναμπουμπούλα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες αυτές τις δύσκολες ώρες και πάντα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και σε κάθε συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη.

#Μένουμε_στις_επάλξεις

Η νέα ημερομηνία για την πορεία θα οριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις, πιθανόν αρχές Ιουνίου

Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων