Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Όχι στις δωρεές των ΕΛΠΕ στην Κεφαλλονιά

Καλησπέρα από τη μαγική Ιθάκη, όπου τώρα, κάτω από άκρα μυστικότητα, εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού, για να βγάλουν φωτογραφίες με τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου, με αφορμή την ευγενική τους δωρεά, κρεβάτια νοσηλείας. Φαίνεται οι διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας έχουν πάρει σοβαρά την "εταιρική κοινωνική ευθύνη", καθώς νοιάζονται για τις νοσηλείες, που πρόκειται να αυξηθούν, από την στιγμή που το πρώτο τρυπάνι τους θα διαπεράσει τον πυθμένα του Ιονίου (300% αύξηση των καρκίνων στην περιοχή Μπασιλικάτα της γειτονικής Ιταλίας με τις εξορύξεις).

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, που πριν λίγους μήνες μόλυναν με την παρουσία τους τη δημόσια παιδεία των νησιών μας, δίνοντας ως χορηγία πετρέλαιο σε σχολεία, είπαν να παρέμβουν και στο σύστημα υγειάς. Εύλογη η προθυμία τους να χορηγήσουν μικρές δόσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής δημοσίων φορέων, όταν όχι το ίδιο φανερά σχεδιάζεται μια άλλου τύπου σταδιακή υποβάθμιση του δημοσίου βίου.

Έτσι λοιπόν, ποζάρουν όλο χαρά, καθώς η "ανάπτυξη" ως άλλος Οδυσσέας βρήκε επιτέλους το δρόμο της, σε πλήρη σύμπνοια με τον δήμαρχο Στανίτσα, ο οποίος μέχρι και πριν μια εβδομάδα δήλωνε ότι δεν μπορεί να πάρει πολιτική θέση υπέρ ή κατά στις εξορύξεις, διότι δεν έχει ενημερωθεί σωστά ούτε από τις μεγαλοεταιρίες, ούτε από τους ανθρώπους που είναι ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους.

Γι'αυτό ας του πούμε όλοι μαζί του δημάρχου: όταν δέχεσαι χορηγία από έναν φορέα που η δραστηριότητα του πρόκειται να προκαλέσει την καταστροφή του περιβάλλοντος, η οποία είναι κομμάτι του δημοσίου συμφέροντος που εσύ υποτίθεται εξυπηρετείς, παίρνεις θέση. Όταν δεν φροντίζεις εσύ ο ίδιος να μην υπάρχει ανάγκη για τέτοιες χορηγίες, καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, παίρνεις θέση. Όταν όλα αυτά τα συνδιάζεις με την κουτοπονηριά της μυστικότητας, γιατί ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να σου χαλάσει το πανηγύρι (συνέπως το φαίνεσθαι του εκλογικού σου αγώνα), παίρνεις θέση.

Αυτές οι πρακτικές μας προβληματίζουν έντονα και σεβόμενοι/ες το δικαίωμα μας για ένα αξιοπρεπές μέλλον χωρίς πετρελαιοκηλίδες, έρημα τοπία και καρκίνο, ξεκαθαρίζουμε πως θα μας βρείτε απέναντι σας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Υγ. Αφήσαμε λίγο ενημερωτικό υλικό για τον δήμαρχο στην πόρτα του ΚΥ, καθώς και ένα πανό να στολίσει την φιέστα!