Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Στην τελική ευθεία για την πορεία

Το πέρασμα στην τελική ευθεία για την κινητοποίηση της 21ης Φεβρουαρίου 2019 σηματοδότησε η σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών της Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/1, σε αίθουσα του Πολυτεχνείου της Αθήνας, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Η εκτεταμένη συζήτηση που έγινε, έφερε στην επιφάνεια το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το μεγα-σχέδιο των ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων, που δεν περιορίζεται αυστηρά στις «στοχοποιημένες» περιοχές.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αναζήτηση τρόπων και μέσων για να γίνει μια μαζική συγκέντρωση και πορεία, που θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα εναντίωσης στις εξορύξεις και από την «καρδιά» του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας. Το διάστημα που απομένει μέχρι τη μέρα της κινητοποίησης συμφωνήθηκε να είναι περίοδος έντονης ενημερωτικής και παρεμβατικής δραστηριότητας. Η αρχή θα γίνει με:
·       Παρέμβαση στο στάδιο ειρήνης και φιλίας (ΣΕΦ), την Κυριακή 3/2/2019, στην εκδήλωση για την κοπή «της πίτας του Ηπειρώτη». Ραντεβού στις 8:45, στη θύρα 7.
·       Παρουσία και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, την Τετάρτη 6/2/2019, στις 09:30, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), όπου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση προσφυγής περιβαλλοντικών οργανώσεων.