Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

Η δραστηριότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων που σχεδιάζεται από πολυεθνικές εταιρείες σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας και της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας, θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, για την υγεία, για την ζωή των κατοίκων της περιοχής, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αλιεία αλλά και ιχθυοκαλλιέργειες κλπ.,) καθώς και για τον τουριστικό χαρακτήρα της (με τα ιδιαίτερα φημισμένα οικολογικά του χαρακτηριστικά).
Ακούμε ακόμα μια φορά για τη «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής από την φτώχεια.
Ακούμε για τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα ‘ρθουν, την ευημερία, τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας....
Ψεύτικες υποσχέσεις, μεγάλα και ωραία λόγια, δίνουν και παίρνουν από κυβερνητικά χείλη, για να πειστούν τα υποψήφια θύματα, δηλαδή όλοι εμείς, ότι όλα γίνονται για το καλό μας! 
Από κοντά τοπικοί παράγοντες, δήμαρχοι, βουλευτές, επιστήμονες στην υπηρεσία του κέρδους και λοιπά φερέφωνα συμπληρώνουν την εκστρατεία πειθούς των απολίτιστων «ιθαγενών»! 
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!
Γιατί είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους φόρτωσαν το λαό με μνημόνια, με φτώχεια, με ανεργία, με χαράτσια και τον απογύμνωσαν από κάθε δικαίωμα.
Γιατί, όταν όλοι αυτοί μιλούν για εθνικό συμφέρον, εννοούν το συμφέρον των πολυεθνικών και της υποταγής των πάντων στο κέρδος.
Ξέρουμε ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα για το μοίρασμα της λείας, οι πηγές και οι δρόμοι των αγωγών ενέργειας είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών.
Ξέρουμε ότι οι όποιες θέσεις εργασίας, δε θα ’ναι τίποτα άλλο παρά τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των «ειδικών οικονομικών ζωνών», με ασυδοσία εκμετάλλευσης, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και αναλώσιμους, που θα πεταχτούν στα αζήτητα όταν ολοκληρωθεί το πλιάτσικο.

Ο πλούτος και ο θησαυρός της περιοχής είναι Πράσινος και όχι Μαύρος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα φερέφωνα της κυβέρνησης και των εταιριών. Ο πραγματικός πλούτος της Πρέβεζας και της Ηπείρου είναι το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της και όχι η μαύρη ψευτοανάπτυξη που μας πλασάρουν, καμουφλαρισμένη με δήθεν πακτωλούς χρημάτων, αποκρύπτοντας και τους κινδύνους (περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς), αλλά και την προοπτική ο τόπος μας να μετατραπεί κάτι σε Ελευσίνα, Πτολεμαΐδα ή Μεγαλόπολη σε μεγέθυνση όσο και οι επενδύσεις τους. Επιδιώκουν την διάσπαση του κόσμου με τις νέες θέσεις εργασίας που υπόσχονται, αποκρύπτοντας αυτές που θα χαθούν από τις υφιστάμενες δραστηριότητες που θα πληγούν καίρια. 

Η εκποίηση του υπόγειου πλούτου στις πολυεθνικές της ενέργειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολιτικής και προηγούμενων κυβερνήσεων κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλους εμάς. Αντίθετα έρχεται να αυξήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, που όπως δείχνει η εμπειρία, αφήνουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο», αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας και δεν υπάρχει και κανένας μηχανισμός ελέγχου στην όλη διαδικασία και οι συμβάσεις είναι αποικιοκρατικές. 

Μοναδικός δρόμος για να ανατραπούν τα σχέδια αυτά κυβέρνησης - εταιρειών είναι ο πλατύς, μαζικός, παρατεταμένος αγώνας του κόσμου της Πρέβεζας και της Ηπείρου.

Στη βάση όλων αυτών προέκυψε η ανάγκη να συγκροτηθεί από συμπολίτες και συλλογικότητες Πρωτοβουλία Πρέβεζας ΕΝΑΝΤΙΑ στις εξορύξεις
• Να αντισταθούμε στο σχεδιαζόμενο έγκλημα μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις! 
• Να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ 

Ιούνης 2018