Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σύσκεψη συλλογικοτήτων Αττικής


Την Πέμπτη 21.2.2019, συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων οργανώνουν κινητοποίηση στην Αθήνα, με συγκέντρωση στα Προπύλαια (στις 18:00) και πορεία στη Βουλή. Για την υποστήριξη και την προετοιμασία της κινητοποίησης, η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων καλεί τις συλλογικότητες της Αττικής σε ανοιχτή σύσκεψη, την Πέμπτη 31/1/2019, στις 19:00, στο κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου.


 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Μπορεί τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, να μονοπωλούν τα δελτία ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μπορεί
μια ακατάσχετη προπαγάνδα να τείνει να μετατοπίσει το ενδιαφέρον μας σε ζητήματα που μικρή, μόνο, σχέση έχουν με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας. Όλα αυτά, ωστόσο, δύσκολα μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες πολιτικών επιλογών και σχεδιασμών, που -την ίδια ώρα- βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και των οποίων το μέγεθος προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον.

Χαρακτηριστικό δείγμα επιλογών αυτού του τύπου είναι το υπερφίαλο σχέδιο έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων σε μια τεράστια κλίμακα, που αγγίζει το 1/3 σχεδόν της χερσαίας και θαλάσσιας επικράτειας της χώρας. Πολλοί/ές πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αποσπασματική κίνηση, που αφορά μόνο στις συγκεκριμένες περιοχές που έχουν «στοχοποιηθεί». Αναμφισβήτητα, το περιβάλλον θα υποστεί βαρύ κλίμα, αλλά οι συνέπειες δεν περιορίζονται εκεί. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, η συνέχιση της πρόσδεσης σε ένα αποτυχημένο ενεργειακό μοντέλο, η ένταση της εξάρτησης, η εμπλοκή στις τρέχουσες και μελλοντικές γεωπολιτικές αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή δίνουν το στίγμα ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, καθολικής σημασίας για το σύνολο της κοινωνίας.

Αυτές, τις σκόπιμα αθέατες -στην προπαγάνδα του κράτους και του πετρελαϊκού «λόμπι»- πτυχές, προσπαθούν συστηματικά να φωτίσουν κινηματικές πρωτοβουλίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που εστιάζουν τη δράση τους στην αποτροπή αυτού του σχεδίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, την Πέμπτη 21/2/2019, στις 18:00

Για την ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις του σχεδίου εξόρυξης, την υποστήριξη και την προετοιμασία της παραπάνω κινητοποίησης, η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων καλεί τις συλλογικότητες της Αττικής σε:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ, την Πέμπτη 31/1/2019, στις 19:00, 
στο κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου

Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
ath-stop-mining.blogspot.com   -   ath.stop.mining@gmail.com